Juny de 2024

La Setmana de l’Hidrogen de Catalunya es celebrarà del 10 al 14 de juny de 2024 al Port de Tarragona (Moll de Costa Tinglado 1), amb el suport de SIEBC com a patrocinador. Aquest esdeveniment es reuneix per promoure la transició cap a l’ús de l’hidrogen verd i reflecteix un pas endavant per a un futur energètic sostenible. Ofereix un espai perquè experts, científics, emprenedors i empreses estableixin un debat sobre l’economia verda i els reptes de futur.

La iniciativa està organitzada principalment per: Vall de I’Hidrogen de Catalunya, Port de Tarragona, Xarxa H2CAT, ACCIÓ – Generalitat de Catalunya, ICIQ (Institut Català de d’Investigació Química), Universitat Rovira i Virgili i Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya).

Uniu-vos a la Setmana de l’Hidrogen de Catalunya per gaudir d’enriquidors debats, presentacions de projectes i demostracions de tecnologies de l’hidrogen.

Pàgina web oficial de l’esdeveniment: https://setmanahidrogen.cat/

Agenda de l’esdeveniment: https://setmanahidrogen.cat/0dc9b-services/

Uniu-vos a l’esdeveniment: https://setmanahidrogen.cat/registre/

Disseny i muntatge de nous reactors generadors d’hidrogen amb tecnologia pem i possibles aplicacions en piles de combustible pem

Aquesta tesi doctoral tindrà com a objectiu principal el “Disseny i muntatge de reactors generadors d’hidrogen i procés invers de generació d’electricitat a partir d’H2 (piles de combustible) basats en tecnologia PEM”.

La thèse s’inscrit dans une idée plus large de collaboration qui inclut également l’étude du stockage de l’hydrogène dans des réservoirs en matériaux composites et l’utilisation d’hydrures. Les entités participant à cette thèse sont SIEBC, une entreprise dans le domaine des gaz industriels, l’Université Rovira i Virgili et le Centre Technologique Eurecat.

L’objectif général du projet, dans lequel nous voulons inclure cette thèse de doctorat, est de générer une activité autour d’une nouvelle technologie de génération d’hydrogène in situ, beaucoup moins chère et plus sûre que les systèmes actuels, et modulable en fonction de la capacité et de la puissance nécessaires. Cette technologie sera complétée par le développement d’un système de stockage sûr, ainsi que par des systèmes de canalisation qui permettront de transporter l’hydrogène des centres de distribution aux points d’approvisionnement.

L’hydrogène vert a acquis une grande importance en tant que source d’énergie propre et renouvelable. L’hydrogène vert est produit à partir de l’électrolyse de l’eau en utilisant de l’électricité renouvelable, telle que celle générée par des panneaux solaires ou des turbines éoliennes. Contrairement à l’hydrogène conventionnel, qui est obtenu à partir de combustibles fossiles, l’hydrogène vert n’émet pas de dioxyde de carbone ni d’autres gaz à effet de serre lors de sa production ou de son utilisation, ce qui en fait une alternative prometteuse pour lutter contre le changement climatique et réduire la dépendance à l’égard des combustibles fossiles.

En outre, l’étude et l’optimisation des gazoducs pour le transport et l’utilisation des gaz dans le cadre de la décarbonisation sont également menées d’un point de vue plus large.

Les connaissances préalables d’Eurecat et de l’URV (centrées sur le Dr. Ricard Garcia Valls et ses équipes dans les deux institutions) se situent à une échelle de TRL3-4, en monocellules, mais s’étendent actuellement jusqu’à TRL5 en interne.

Pour ce faire, les étapes suivantes sont définies:

1- Etude bibliographique de l’état de l’art pour les petits électrolyseurs (5Nm3/h) afin de décider du point de départ (Par exemple, Stack consumption: 4,7 kWh/Nm3 H2, consommation électrique AC (BoP + stack): 5,5 kWh/Nm3 H2)
2- Fabrication d’une réplique de monocellule de taille standardisée avec les matériaux actuellement disponibles sur le marché. Fabrication et test de la cellule.
3- Modifications des matériaux de la cellule avec des innovations propres. Essai de performance.
4- Assemblage d’une pile de 3 cellules égales à celles testées au point 3.
5- Assemblage d’un stack de 0,1-1kW, test et optimisation. Recommandations pour la fabrication d’unités jusqu’à 30kW.
6- Etude des effets de la qualité de l’eau fournie et du vieillissement des unités.

Enfin, il sera proposé de fabriquer un modèle pilote à l’échelle pré-commerciale que l’entreprise pourra présenter comme un prototype ainsi que l’application de certains concepts développés, tels que le scellement des unités, la production d’AME et de plaques bipolaires, pour la construction immédiate de cellules PEM à l’échelle 0,1-1,0kW comme cas d’essai pour des unités plus grandes.

Enllaç font

Ricard García Valls és el nou director del Departament d’Enginyeria Química

La proposta és potenciar les diferents línies de recerca i innovació, equilibrar la plantilla, unificar el departament i millorar les relacions internes i externes.

Ricard Garcia Valls és el nou director del Departament d’Enginyeria Química de la URV amb els vots favorables de 39 dels 45 vots emesos pel Consell de Departament en les eleccions celebrades aquest 2 d’octubre. Pren el relleu de Joan Salvadó i l’acompanyarà Fèlix Llovell com a secretari del Departament.

Llicenciat en Ciències Químiques per la UAB l’any 1995, Garcia Valls va fer una estada postdoctoral al MIT del 1996 al 1998, al Departament d’Enginyeria Química amb el professor Alan Hatton. Des de l’any 1998 és professor del Departament d’Enginyeria Química de la URV i sotsdirector i director de l’ETSEQ.

És investigador en l’àmbit de la tecnologia química, especialment en tecnologies i operacions de separació i encapsulació de membranes, i en els darrers anys s’ha especialitzat en piles de combustible i descarbonització. Ho ha fet específicament en la captura i transformació d’hidrogen i CO2. Des del 2020 fins avui ha estat director de la unitat de tecnologia química d’Eurecat, des d’on ha impulsat juntament amb el seu equip que l’hidrogen es lideri internament i externament des de Tarragona. També és membre de diferents comissions a Catalunya i Espanya per a la descarbonització i per a la indústria química.

Ha dirigit 16 tesis doctorals, ha publicat més d’un centenar d’articles científics indexats, té dos registres de patents i ha dirigit més d’una cinquantena de projectes públics i privats. La seva principal línia de recerca se centra en l’aplicació de la tecnologia química en medicina i més concretament per al tractament del càncer mitjançant tecnologies d’encapsulació. Des del punt de vista docent, ha impartit assignatures de l’especialitat de ciències de l’enginyeria química i s’ha especialitzat en la metodologia de projectes integradors avançats, treballant amb projectes en equip obert i aplicant els principis internacionals del CDIO (concebre, dissenyar, implementar i operar) , que ha establert al laboratori obert d’enginyeria química i al concurs ChemEcar.

Pel que fa a la direcció del Departament d’Enginyeria Química, Ricard Garcia Valls proposa primer millorar la cohesió interna del departament, augmentar la comunicació interna i tenir una imatge externa. Pretén gestionar els recursos disponibles per tal de tenir les millors condicions laborals possibles, reforçar totes les línies de treball en recerca i innovació, així com equilibrar la plantilla tant de les persones de suport a la docència com a la recerca, de manera transversal per a tots els línies o grups de recerca. També es preveu que aquesta millora repercuteixi en l’equilibri de l’activitat docent del personal docent i investigador del departament.

També pretén millorar les relacions amb altres departaments, centres i òrgans de gestió. Relacions amb institucions alienes a la Universitat, del món empresarial, social i d’innovació per tal d’aprofitar tot el talent existent al departament i fer-lo atractiu, tant per captar nous talent, com per a la societat en general, des del més proper al geogràficament més llunyà.

Maig de 2023

Siebc Nordwest SL ha arribat a un acord amb el centre de recerca Eurecat per desenvolupar i millorar tecnologies de transport, emmagatzematge i producció d’hidrogen verd.

Les nostres canonades i tancs de polímer reforçat treballaran a altes pressions amb H2.
Els nostres electrolitzadors PEM comptaran amb una innovadora tecnologia de membrana que serà produïda pel grup Siebc a Espanya.
Eurecat és l’organització líder a Catalunya a l’àmbit de la recerca industrial que compta amb diversos laboratoris repartits pel territori i col·labora amb totes les universitats.
www.eurecat.org

Febrer 2023

El grup SIEBC ha arribat a un acord per entrar al capital de l’empresa xinesa fabricant de canonades termoplàstiques reforçades, BAOJI TIANLIAN HOUITONG COMPOSITE MATERIAL CO, LTD.

A més de la compra d’accions de l’empresa BAOJI TIANLIAN, els compromisos adquirits permetran un ràpid desenvolupament tècnic i comercial de grans diàmetres i tecnologies on la molècula d’hidrogen pràcticament no permearà, permetent així aplicacions amb alt contingut en H2S i H2 verd .

BAOJI TIANLIAN és una empresa certificada API Q1, API 15S, ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001. Gràcies a l’excel·lència dels enginyers de TIANLIAN i la col·laboració amb el grup SIEBC, les plantes de producció de canonades RTP de Dammam i Veleiki Luki com també del centre d’R+D a Espanya es beneficiaran de les sinergies tècniques generades.

Gener 2023

El grup Siebc i el seu soci saudita han obert una oficina comercial a Dammam per donar servei als països de l’Orient Mitjà. Mentrestant, les obres de la fàbrica RTP avancen segons el previst.

Desembre 2021

Les autoritats del Regne de l’Aràbia Saudita han proporcionat la llicència d’inversió industrial per construir i dirigir una nova fàbrica de canonades termoplàstiques reforçades. Aviat, el nostre grup en col·laboració produirà canonades RTP de 4″ a 8″ i pressions de funcionament de fins a 3.000 psi.

Novembre 2022

El grup Siebc ha arribat a un acord tècnic per donar suport a l’Associació Andorrana per a l’estudi de l’hidrogen i les seves aplicacions.
www.a-h2.org

Maig de 2021

El grup Siebc, a través de la seva filial al Perú, s’ha adjudicat un gran projecte en el subministrament d’equips de carcassa de canonades que ajudaran a augmentar la producció local d’oli en noves parcel·les.

Febrer 2022

El grup Siebc a través de la seva filial al Perú s’ha adjudicat un gran projecte en el subministrament d’equips de perforació que ajudarà a augmentar la producció local de petroli en noves parcel·les.

Gener 2022

El grup Siebc ha arribat a un acord amb un soci d’Aràbia Saudita per obrir una nova planta de producció de canonades termoplàstiques reforçades a Al-Khobar. Es preveu que es produeixi l’últim trimestre del 2022. La inversió inicial de 30 milions d’euros s’incrementarà en els propers anys amb la producció de nous sistemes de canonades i umbilicals en aplicacions onshore i offshore.

Desembre 2021

Desenvolupament i publicació d’un nou lloc web de Geofittings – www.geofittings.eu

Novembre 2021

Nous motlles per a electrofusió de geofittings acabats i en producció a Ecoplastol (Polònia).
Nous articles disponibles a la nostra gamma de producció.

Maig de 2021

SIEBC ha arribat a un acord amb ECOPLASTOL SP de Malinowice, Polònia per a la promoció dels accessoris de electrofusió GEOFITTINGS a tot el món. ECOPLASTOL és una fàbrica familiar que produeix accessoris de electrofusió des de 1991 sent líders a Polònia, Rússia i Ucraïna. Els accessoris GEOFITTINGS es fabriquen, proven i certifiquen segons la normes ISO i altres específiques Europees per a aplicacions de gas i aigua. SIEBC i ECOPLASTOL també desenvoluparan junts productes per a aplicacions d’hidrogen verd.

Març de 2021

Siebc Nordwest SL participa, com a soci tecnològic, en un projecte per al desenvolupament del primer aeroport del món que operi amb hidrogen verd com a vector energètic en tots els seus sistemes de mobilitat, avions, automòbils, autobusos, càrrega i equips industrials.

El grup Siebc serà el responsable tecnològic de l’execució de el projecte, dissenyant, produint i instal•lant un electrolitzador de 1 MW, els sistemes de productes i emmagatzematge, així com una estació hidrolinera. Comptem en aquest projecte amb la col•laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquest projecte totalment innovador compta amb el suport institucional i els principals líders mundials de el sector aeroportuari i aeronàutic.

Febrer 2021

Siebc SL ha arribat a un acord amb la Càtedra de Química de la “Universitat Politècnica de Catalunya” Terrassa, Barcelona, Espanya per desenvolupar junts un generador d’hidrogen únic i innovador basat en tecnologia AEM, una pila de combustible i una forma creativa de emmagatzemar hidrogen en un estat no gasós.

Gener 2021

S’ha finalitzat el trasllat a les instal·lacions de producció a Rússia.

S’ha finalitzat el trasllat a les instal·lacions de producció a Rússia.

Es va fer la inauguració però estem esperant el millor moment quan acabi el COVID per fer una gran festa d’inauguració. Esperem que els nostres clients i amics puguin unir-se a nosaltres. Desitjant que estiguem tots junts molt aviat i en bona salut.

La nostra marca de canonada Fortiuspipe es produirà en les mateixes instal·lacions.

Desembre de 2020

Siebc Group ha obert una nova empresa a Espanya anomenada SIEBC NORDWEST LLC Aquesta nova empresa s’especialitzarà en la producció de generadors d’hidrogen, piles de combustible i estacions de combustible d’hidrogen. Els enginyers inicien projectes d’R + D dissenyant els primers prototips.

Novembre de 2020

Siebc Group a través de la seva planta de producció a Rússia, Pipeline Systems Oiltech LLC, ha arribat a un acord d’empresa conjunta de producció amb Nordwest LLC.

Els tubs de termoplàstic reforçat es produiran en les mateixes noves instal·lacions i el futur desenvolupament tècnic dels tubs de reforç de polièster i fibra de carboni es dissenyarà i provarà a Rússia i Espanya.

La gamma de canonades tèxtils inclourà canonades de rehabilitació amb lliscament lliscant i lliscament ajustat. Enginyers de Rússia i Espanya treballaran junts per desenvolupar canonades d’alta pressió i sistemes d’emmagatzematge per a aplicacions gasoses especialment orientades a aplicacions d’energia verda.

Les pressions operatives de la canonada són 20-40-100 i 200 bars.
Les temperatures de funcionament de la canonada són 65ºC-85ºC i 120ºC.
Diàmetres de canonada 2 “-3″ -4″-6″ i 8”
Els tancs d’emmagatzematge de fibra de carboni funcionaran a 350 i 700 bars

Copyright (c) SIEBC